Sernik z brzoskwniami
🟣 Weight Watches PURPLE
plan
- 11SP za całe ciasto bez czekolady
- 38SP za całe ciasto z czekoladą
- 11SP za całe ciasto bez czekolady
- 38SP za całe ciasto z czekoladą
Masa sernikowa:
500g chudego twarogu
8 jajek
2 łyżki jogurtu naturalnego
6 łyżek słodzika ''Splenda'' ( lub dowolne słodzidło)
3 łyżki płaskie mąki kukurydzianej
1 zapach śmietankowy
Składniki pozostałe:
1 puszka brzoskwiń
Opcjonalnie:
100g (tabliczka) gorzkiej czekolady
WYKONANIE:
Brzoskwinie odcedzić. Po odcedzeniu zostaje ok 250g brzoskwiń
Składniki z listy ''Masa sernikowa'' miksujemy dokładnie , tak aby nie było żadnych grudek.
Masę wlewamy do formy. Na masie układamy plastry brzoskwiń.
Wpychamy lekko widelcem, tak aby byłe ledwo widoczne.
Piec w temp. 180 st C , 1 godzinę (piekarnik z termoobiegiem). Po wyjęciu sernika, gdy jest jeszcze ciepły posypać go stratą gorzką czekoladą.
Pozostawić do wystygnięcia.
Komentarze
Bez termoobiegu to ponoć o 10-20% czas pieczenia wydłużyć i temperaturę zmiejszyć.
Oczywiście ciasto zawsze do nagrzanego piekarnika i zawsze wszystko u mnie idzie na środkową półkę.
Spróbuj może 160st i 1h 15min piec?
Mi sernik często spieka się i pęka od góry, szczególnie tu gdzie wystają owoce.Można owoce pokroic w większą kostke i wrzucić do masy sernikowej, wymieszac i wlac w formę.