Pierogi z mięsem i pieczarkami
SKŁADNIKI:
Jak zrobić ciasto na pierogi? TUTAJ przepis
FARSZ
500 g ugotowanych na bulionie udek bez kości
250g mielonej wołowiny
1 marchewka,
700g pieczarek
1 duża cebula
1 łyżka masła
WYKONANIE:
Pieczarki zetrzeć na tartce, dodać odrobinę soli i poddusić. Po ostygnięciu dobrze odcedzić.
Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle, dodać mięso mielone i usmażyć.
Ugotowanego kurczaka drobno posiekać, dodać mięso wołowe i odcedzone pieczarki.
Wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
Pierogi nadziewać farszem.

Jak zrobić ciasto na pierogi? TUTAJ przepis
FARSZ
500 g ugotowanych na bulionie udek bez kości
250g mielonej wołowiny
1 marchewka,
700g pieczarek
1 duża cebula
1 łyżka masła
WYKONANIE:
Pieczarki zetrzeć na tartce, dodać odrobinę soli i poddusić. Po ostygnięciu dobrze odcedzić.
Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle, dodać mięso mielone i usmażyć.
Ugotowanego kurczaka drobno posiekać, dodać mięso wołowe i odcedzone pieczarki.
Wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
Pierogi nadziewać farszem.

SMACZNEGO
Komentarze