Cynamonowe kostki - tosty francuskie
Na śniadanie cynamonowe kostki - tosty francuskie. Świetne też jako słodka przekąska.
SKŁADNIKI:
⅔ szklanki mleka
2 duże jajka
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
¼ łyżeczki mielonego cynamonu
sól dla smaku
6 grubych kromek pieczywa - pokrojonego w kostkę
Masło do smażenia
Cukier wymieszany z cynamonem
W misce ubij mleko, jajka, wanilię, cynamon i sól. Lekko posmaruj patelnię masłem i podgrzej na średnim ogniu.
Chleb pokrój w kostkę i zamocz w mieszance jajecznej, mocząc z kazdej strony. Przełóż na rozgrzaną patelnię i smaż na złoty kolor, 3 do 4 minut z każdej strony. Po usmażeniu btocz w cukrze z cynamonem.
Podawaj na ciepło z owocami i jogurtem
SKŁADNIKI:
⅔ szklanki mleka
2 duże jajka
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
¼ łyżeczki mielonego cynamonu
sól dla smaku
6 grubych kromek pieczywa - pokrojonego w kostkę
Masło do smażenia
Cukier wymieszany z cynamonem
WYKONANIE:
W misce ubij mleko, jajka, wanilię, cynamon i sól. Lekko posmaruj patelnię masłem i podgrzej na średnim ogniu.
Chleb pokrój w kostkę i zamocz w mieszance jajecznej, mocząc z kazdej strony. Przełóż na rozgrzaną patelnię i smaż na złoty kolor, 3 do 4 minut z każdej strony. Po usmażeniu btocz w cukrze z cynamonem.
Podawaj na ciepło z owocami i jogurtem
SMACZNEGO
Komentarze