Cynamonowe kostki - tosty francuskie

Na śniadanie cynamonowe kostki - tosty francuskie. Świetne też jako słodka przekąska. ⁠⁠

SKŁADNIKI:

⅔ szklanki mleka⁠
2 duże jajka⁠
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego⁠
¼ łyżeczki mielonego cynamonu⁠
sól dla smaku⁠
6 grubych kromek pieczywa - pokrojonego w kostkę ⁠
Masło do smażenia ⁠
Cukier wymieszany z cynamonem⁠

WYKONANIE:

W misce ubij mleko, jajka, wanilię, cynamon i sól. Lekko posmaruj patelnię masłem i podgrzej na średnim ogniu.⁠
Chleb pokrój w kostkę i zamocz w mieszance jajecznej, mocząc z kazdej strony. Przełóż na rozgrzaną patelnię i smaż na złoty kolor, 3 do 4 minut z każdej strony. Po usmażeniu btocz w cukrze z cynamonem. ⁠
Podawaj na ciepło z owocami i jogurtem⁠


SMACZNEGO


Komentarze

Popularne posty