Deser czekoladowy w słoiczku
Bywają dni kiedy poza czekoladą nic się nie liczy i nic nie smakuje 🤣 Na taki nagły nalot na słodkie polecam prosty do zrobienia deser czekoladowy.
SKŁADNIKI:
200g serka mascarpone
100ml śmietany kremówki
100g gorzkiej czekolady
SKŁADNIKI:
200g serka mascarpone
100ml śmietany kremówki
100g gorzkiej czekolady
WYKONANIE:
Śmietanę ubić na sztywno.
Rozpuścić czekoladę, stopniowo dodać do sereka mascarpone az sie dobrze polaczy. Dodać do ubitej śmietany.
Przełożyć do słoiczków. Wstawić do lodówki aż składniki dobrze sie zetną.
Wierzch udekorowałam złotym pyłkiem jadalnym i ryżowym motylkiem. Skromnie ale uroczo.
There are days when, apart from chocolate, nothing matters and nothing tastes good 🤣 For such a sudden chocolate craving I recommend a simple chocolate dessert.
INGREDIENTS:
200g mascarpone cheese
100ml of heavy whipping cream
100g dark chocolate
Śmietanę ubić na sztywno.
Rozpuścić czekoladę, stopniowo dodać do sereka mascarpone az sie dobrze polaczy. Dodać do ubitej śmietany.
Przełożyć do słoiczków. Wstawić do lodówki aż składniki dobrze sie zetną.
Wierzch udekorowałam złotym pyłkiem jadalnym i ryżowym motylkiem. Skromnie ale uroczo.
____________________________________________
There are days when, apart from chocolate, nothing matters and nothing tastes good 🤣 For such a sudden chocolate craving I recommend a simple chocolate dessert.
INGREDIENTS:
200g mascarpone cheese
100ml of heavy whipping cream
100g dark chocolate
METHOD:
Whip the cream until stiff. Melt the chocolate, add slowly to the mascarpone cheese and mix it
Add that mixture to whipped cream. Put into little jars, pipe top and leave in the fridge for a bit to set.
I decorated it with gold edible dust and wafer butterfly.
Whip the cream until stiff. Melt the chocolate, add slowly to the mascarpone cheese and mix it
Add that mixture to whipped cream. Put into little jars, pipe top and leave in the fridge for a bit to set.
I decorated it with gold edible dust and wafer butterfly.
SMACZNEGO
Komentarze