Pierogi świąteczne z grzybami

Święta nie byłyby świętami gdyby nie było pierogów z grzybami🥟
Uszka serwuję z barszczem a pierogi podsmażam i polewam podpieczoną bułką tartą. Dla mnie nei musi już nic innego na święta być

SKŁADNIKI:

⁠▫️Farsz:⁠
2kg pieczarek⁠
50g suszonych grzybów leśnych⁠
1 cebula⁠
1 słoik kapusty kiszonej⁠
1 łyżka soli⁠
1 łyżka pieprzu⁠

▫️Ciasto:⁠
2 szkl mąki⁠
1 kubek ciepłej wody⁠



WYKONANIE:

⁠▪️Farsz:⁠
Pieczarki zetrzeć, dodać posiekaną drobno cebulę, suszone grzyby, przyprawy i gotować na małym ogniu do czasu aż cała woda odparuje.⁠ Odcedzić kapustę kiszoną zalać wrzątkiem (jest wtedy mniej kwaśna, moża pominąć). Odcisnąć wodę z kapusty. Poszatkować drobno, dodać do pieczarek.⁠

▪️Ciasto⁠
⁠Z mąki usypać mały kopiec, zrobić dołek i wlewać troszkę wody i łączyć z mąką. Wyrobić ciasto.⁠
Ciasto rozwałkować, wyciąć kółka brzegiem szklanki, nałożyć łyżeczkę farszu, zlepić brzegi.⁠⁠ Wrzucić na gotującą się wodę, gdy wypłyną na wierzch gotować ok 2 minuty, odcedzić.


____⁠___

No Xmas would be complete without the abundance of Polish dumplings 🥟These are traditional Xmas ones stuffed with mushrooms and sauerkraut. Served with barszcz, the traditional beetroot soup and my Xmas dinner is complete. I don’t need anything else😆⁠
⁠Hope you are all having a wonderful time 🤗⁠



INGREDIENTS:⁠

▫️Filing:⁠
2kg mushrooms⁠
50g dried forest mushrooms⁠
1 onion⁠
1 jar sauerkraut⁠
1 tbsp salt⁠
1 tbsp pepper⁠

⁠▫️Dough:⁠
2 cups of flour⁠
1 cup warm water⁠


METHOD:

▪️Filling:

Grate the mushrooms, add diced onion, dried mushrooms, spices and cook over low heat until all the water has evaporated.

Drain the sauerkraut and pour boiling water over it (takes away some sourness of it, you can skip this step). Squeeze the water out of it. Chop very finely, add to the mushrooms⁠

▪️Dough:

Make a small mound of flour, make a hole in the middle and gradually add water, combine with flour. Knead. Roll out the dough, cut circles with the edge of the glass, put a teaspoon of filling in the middle, stick the edges together. Drop on boiling water and simmer until they float on top.


SMACZNEGO

Komentarze

Popularne posty