Apple turnovers
Kupione w sklepie ciasto francuskie przerobiłam na pyszny deser, jeden z ulubionych przepis na łatwe ciacho jabłkami.
SKŁADNIKI:
2 szkl startych (obranych) jabłek
1 łyżka brązowego cukru
1/2 łyżeczki cynamonu
1 łyżka soku z cytryny
1 opakowanie ciasta francuskiego (2 arkusze)
mąka do posypania blatu
1 jajko do posmarowania
WYKONANIE:
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wyłóż dwie blachy do pieczenia papierem do pieczenia.
W dużej misce wymieszaj jabłka, cukier, cynamon i sok z cytryny
Rozłóż arkusze ciasta francuskiego na lekko posypanej mąką powierzchni, pokrój każdy arkusz na male kwadraty.
Nałóż porcję jabłek na środek każdego kwadratu, a następnie złóż ciasto po przekątnej, tworząc trójkąty. Za pomocą widelca zaciśnij krawędzie, a następnie połóż na blachę do pieczenia w odstępach co najmniej 5cm cali, posmarować rozbitym jajkiem
Piec przez około 20 minut lub do zarumienienia się
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
🇬🇧
Transform store-bought puff pastry into a family favourite recipe for Easy Apple Turnovers.
INGREDIENTS:
2 cups grated (peeled) apples
1 tbsp brown sugar
1/2 tsp cinnamon
1 tbsp lemon juice
1 pack puff pastry (2 sheets)
1 tbsp brown sugar
1/2 tsp cinnamon
1 tbsp lemon juice
1 pack puff pastry (2 sheets)
Flour, for dusting work surface
1 large egg, whisked
METHOD:
Preheat the oven to 180°C. Line two baking sheets with parchment paper
In a large bowl, stir together the apples, brown sugar, cinnamon and lemon juice.
Unfold the puff pastry sheets onto a lightly floured work surface, cut each sheet into small squares
Scoop a portion of the apple mixture into the centre of each puff pastry square then fold the pastry across diagonally to form triangles. Using a fork, crimp together the edges then transfer the turnovers to the prepared baking sheets, spacing them at least 2 inches apart, brush them with the egg
Bake the turnovers for 20 minutes or until they’re golden brown and puffed
Komentarze