Pierogi z mięsem i grzybami
FARSZ
1 kg pieczarek
1 duża cebula
1 łyżka przyprawy typu ''kucharek''
10g suszonych borowików
pół łyżeczki pieprzu czarnego
1kg mielonego mięsa
2 jajka
Pieczarki zetrzeć na tartce, dodać posiekaną w drobną kostkę cebulę, suszone grzyby, kucharek i dusić.
Przyprawy najpierw dodaję 1/2 łyżki i w razie potrzeby dodaję więcej, uważając by nie przesolić.
Podduszone (i ostudzone) pieczarki dokładnie odcisnąć z wody i wrzucić do dużej miski.


2 jajka
1/2 łyżeczki soli
Ugotowane pierogi podsmażyć z cebulą... miam, mniam...
Smacznego
EG
1 kg pieczarek
1 duża cebula
1 łyżka przyprawy typu ''kucharek''
10g suszonych borowików
pół łyżeczki pieprzu czarnego
1kg mielonego mięsa
2 jajka
Pieczarki zetrzeć na tartce, dodać posiekaną w drobną kostkę cebulę, suszone grzyby, kucharek i dusić.
Przyprawy najpierw dodaję 1/2 łyżki i w razie potrzeby dodaję więcej, uważając by nie przesolić.
Podduszone (i ostudzone) pieczarki dokładnie odcisnąć z wody i wrzucić do dużej miski.
Mięso mielone podsmażyć.
Gdy wystygnie zmiksować je na drobno (można wrzucić w blender lub robot kuchenny).
Zmiksowane mięso wymieszać z podduszonymi pieczarkami. Dodać jajka i przyprawić pieprzem. Wymieszać dokładnie.
TUTAJ znajdziecie jak zrobić ciasto i pierogi.
Na taką ilość farszu polecam takie proporcje na ciasto ( a może nawet i więcej...)
900g mąki
475ml wody2 jajka
1/2 łyżeczki soli
Ugotowane pierogi podsmażyć z cebulą... miam, mniam...
EG
Komentarze