Ślimaczki Czekoladowe (vegan)

⁠ŚLIMACZKI CZEKOLADOWE 😋⁠ Puszyte ciasto wypełnione czekoladą. Doskonały niedzielny dodatek do kawy. ⁠



PRZEPIS (8szt) ⁠

▫️Ciasto:⁠
440g mąki ⁠
75g syropu klonowego (lub innego słodzidła)⁠
7g drożdży instant⁠
250ml mleka roślinnego⁠

▫️Nadzienie:⁠
80g białej czekolady⁠
30g czekolady mlecznej⁠


Składniki na ciasto wymieszaj i zagnieć razem. Odstaw do wyrośnięcia. Wyrośniete ciasto rozwałkuj na prostokąt o gruboścci ok 2.5cm, zwiń w rulon, pokrój na 8 części.⁠

Piecz w 175C / 30⁠min⁠
Po upieczeniu - rozpuść czekoladę i polej po wierzchu.



____________________________________⁠


CHOCOLATE ROLLS 😋 The easiest rolls you’ll ever make and they’re so delicious. Ideal Sunday treat.⁠

RECIPE (8 rolls):⁠

▫️Dough:⁠
440g flour⁠
75g maple syrup⁠
7g instant yeast⁠
250ml plant milk⁠

▫️Filling:⁠
80g white chocolate⁠
30g milk chocolate⁠


Mix the ingredients for the dough and knead together. Set aside to rise. Roll out the dough into a rectangle of thickness of about 2.5 cm, roll up, cut into 8 pieces.⁠

Bake in 175C / 30⁠min⁠. After its is baked melt cholate and spread on top of rolls.⁠


SMACZNEGO

Komentarze

Popularne posty