Ślimaczki Czekoladowe (vegan)
ŚLIMACZKI CZEKOLADOWE 😋 Puszyte ciasto wypełnione czekoladą. Doskonały niedzielny dodatek do kawy.
PRZEPIS (8szt)
▫️Ciasto:
440g mąki
75g syropu klonowego (lub innego słodzidła)
7g drożdży instant
250ml mleka roślinnego
▫️Nadzienie:
80g białej czekolady
30g czekolady mlecznej
Składniki na ciasto wymieszaj i zagnieć razem. Odstaw do wyrośnięcia. Wyrośniete ciasto rozwałkuj na prostokąt o gruboścci ok 2.5cm, zwiń w rulon, pokrój na 8 części.
Piecz w 175C / 30min
Po upieczeniu - rozpuść czekoladę i polej po wierzchu.
CHOCOLATE ROLLS 😋 The easiest rolls you’ll ever make and they’re so delicious. Ideal Sunday treat.
RECIPE (8 rolls):
▫️Dough:
440g flour
75g maple syrup
7g instant yeast
250ml plant milk
▫️Filling:
80g white chocolate
30g milk chocolate
Mix the ingredients for the dough and knead together. Set aside to rise. Roll out the dough into a rectangle of thickness of about 2.5 cm, roll up, cut into 8 pieces.
Bake in 175C / 30min. After its is baked melt cholate and spread on top of rolls.
Komentarze