Naleśniki z tuńczykiem
Naleśniki otrębowe: 10 -12 szt (w zależności od wielkości). Przyrządzić naleśniki otrębowe wedle tego przepisu: TU KLIKNIJ Lub zwykłe naleśniki TU KLIKNIJ
SKŁADNIKI:
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
1/2 papryki
1/4 małej cebuli
4-5 ogórki konserwowe
1 jajko na twardo
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżka śmietany
pieprz
1/4 łyżeczki pikantnej przyprawy chilli
opcjonalnie:
1 płaska łyżka majonezu
2 łyżki kukurydzy
WYKONANIE:
Tuńczyka odcedzić. Wrzucić do miseczki dodać kukurydzę.
Paprykę, cebulę, ogórek konserwowy i jajko pokroić w kostkę, dodać do tuńczyka.
Dodać jogurt, śmietanę i majonez, posypać pieprzem i chilli, wymieszać.
Położyć nadzienie na naleśniku. Zwinąć w rulonik, przekroić na pół.
![](https://1.bp.blogspot.com/-M6nE0wI3gFk/ToTBAbPl8nI/AAAAAAAAAxM/hiFgYgmYHjc/s320/DSC_0075.JPG)
Smacznego
EG
SKŁADNIKI:
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
1/2 papryki
1/4 małej cebuli
4-5 ogórki konserwowe
1 jajko na twardo
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżka śmietany
pieprz
1/4 łyżeczki pikantnej przyprawy chilli
opcjonalnie:
1 płaska łyżka majonezu
2 łyżki kukurydzy
WYKONANIE:
Tuńczyka odcedzić. Wrzucić do miseczki dodać kukurydzę.
Paprykę, cebulę, ogórek konserwowy i jajko pokroić w kostkę, dodać do tuńczyka.
Smacznego
EG
Komentarze