Naleśniki z pieczarkami
Uwielbiam pieczarki pod każdą postacią:duszone , smażone, gotowane, starte ,całe, w kostkę, w paski...
Dziś pieczarki jako nadzienie naleśnikowe.
(porcja - 4 sztuki)
Nalesniki otrębowe
przepis znajdziesz tutaj: TU JESTEM
Nadzienie:
300gr pieczarek
1 średnia marchewka
1 mała cebula
kucharek
mieszanka ziół
pieprz
Pieczarki i marchewkę ścieramy na tartce.
Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Wszystko wrzucamy do garnka, dodajemy przyprawę typu ''kucharek'' do smaku (około 1 małą płaską łyżeczkę), pieprz, mix ziołowy (mogą być np. zioła prowansalskie, jeśli ktoś lubi).
Dolewamy 2-3 łyżki wody, przykrywamy pokrywką i dusimy ok 10 min.
Następnie pokrywkę zdejmujemy i mieszając od czasu do czasu gotujemy mieszankę, aż woda odparuje.
W wersji przyspieszonej, można poddusić pod przykryciem mieszankę warzywną ok 15 min, a potem wodę po prostu odcisnąć.
Gotowy farsz nakładamy na nalesnik i zwijamy.
Dziś pieczarki jako nadzienie naleśnikowe.
(porcja - 4 sztuki)
Nalesniki otrębowe
przepis znajdziesz tutaj: TU JESTEM
Nadzienie:
300gr pieczarek
1 średnia marchewka
1 mała cebula
kucharek
mieszanka ziół
pieprz
Pieczarki i marchewkę ścieramy na tartce.
Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Wszystko wrzucamy do garnka, dodajemy przyprawę typu ''kucharek'' do smaku (około 1 małą płaską łyżeczkę), pieprz, mix ziołowy (mogą być np. zioła prowansalskie, jeśli ktoś lubi).
Dolewamy 2-3 łyżki wody, przykrywamy pokrywką i dusimy ok 10 min.
Następnie pokrywkę zdejmujemy i mieszając od czasu do czasu gotujemy mieszankę, aż woda odparuje.
Gotowy farsz nakładamy na nalesnik i zwijamy.
TIP: naleśniki lekko chłodne zwijają się najlepiej, są bardiej elastyczne i nie pękają.
Naleśniki z pieczarkami wyśmienicie smakują z kubeczkiem czerwonego barszczu...
Polecam i życzę SMACZNEGO
E.G.
Komentarze
Kolejny, który wypróbuję :)