Nadziewany Pomidor
SKŁADNIKI:
250g piersi z kurczaka
6 pomidorów
1 łyżeczka pesto czerwonego
1 trójkącik serka topionego (np. Krówka Śmieszka)
1 łyżeczka creme fraishe low fat (lub śmietany)
1/2 łyżeczki białego pieprzu
szczypta przyprawy hot chilli
60g startego sera mozzarella
WYKONANIE:
Pierś z kurczaka posypać odrobiną soli, włożyć do garnka, podlać odrobiną wody i gotować ok 15min na małym ogniu.
Pomidory ściąć z wierzchu. Naciąć ostrożnie nożem dookoła po czym łyżeczka wydrążyć środek pomidora.
Środki z pomidorów zmiksować blenderem, posypać szczypta soli i gotować około 10 min.
Ugotowaną pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Przez sitko przetrzeć zagotowane środki pomidorów (pestki wyrzucić), dodać pesto, serek topiony, creme fraishe, pieprz i chilli.
Komentarze