Nadziewane Pieczarki
SKŁADNIKI:
4 duże pieczarki
220g mielonego mięsa z indyka
1/4 średniej cebuli
1 jajko
szczypta ziół
1/2 łyżeczki kucharka
1 łyżka otrębów pszennych
2 ząbki czosnku
łyżka mąki kukurydzianej
2 łyżki wody
3 łyżki śmietany
WYKONANIE:
Z pieczarek wyciąć nóżki i pokroić w drobną kostkę. Cebule poszatkować.

Do mięsa mielonego dodać jajko, cebulę, pokrojone nóżki pieczarek, otręby i przyprawy. Dokładnie wymieszać

Nadziane pieczarki przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać szczyptą ziół.
Czosnek pokroić w duże kawałki i wrzucić do naczynia. Wszystko podlac 4-5 łyżkami wody.
Piec w 180 st C 40-45 min

Po upieczeniu wyjąć pieczarki.
Sos, który powstał zmiksować (by rozdrobnić kawałki czosnku, można zgnieść widelcem)

Śmietanę , wodę i mąkę wymieszać i wlać do sosu. Zagotować, ciągle mieszając do czasu aż sos zgęstnieje.

Polać sos po pieczarkach.


Smacznego
Edyta
4 duże pieczarki
220g mielonego mięsa z indyka
1/4 średniej cebuli
1 jajko
szczypta ziół
1/2 łyżeczki kucharka
1 łyżka otrębów pszennych
2 ząbki czosnku
łyżka mąki kukurydzianej
2 łyżki wody
3 łyżki śmietany
WYKONANIE:
Z pieczarek wyciąć nóżki i pokroić w drobną kostkę. Cebule poszatkować.
Do mięsa mielonego dodać jajko, cebulę, pokrojone nóżki pieczarek, otręby i przyprawy. Dokładnie wymieszać
Nadziane pieczarki przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać szczyptą ziół.
Czosnek pokroić w duże kawałki i wrzucić do naczynia. Wszystko podlac 4-5 łyżkami wody.
Piec w 180 st C 40-45 min
Po upieczeniu wyjąć pieczarki.
Sos, który powstał zmiksować (by rozdrobnić kawałki czosnku, można zgnieść widelcem)
Śmietanę , wodę i mąkę wymieszać i wlać do sosu. Zagotować, ciągle mieszając do czasu aż sos zgęstnieje.
Polać sos po pieczarkach.
Smacznego
Edyta
Komentarze