Nadziewane Pieczarki
SKŁADNIKI:
4 duże pieczarki
220g mielonego mięsa z indyka
1/4 średniej cebuli
1 jajko
szczypta ziół
1/2 łyżeczki kucharka
1 łyżka otrębów pszennych
2 ząbki czosnku
łyżka mąki kukurydzianej
2 łyżki wody
3 łyżki śmietany
WYKONANIE:
Z pieczarek wyciąć nóżki i pokroić w drobną kostkę. Cebule poszatkować.
![](https://2.bp.blogspot.com/-a3AjZqT1CKU/Tp2klt26LDI/AAAAAAAAA8Q/yFKpS1H1ZdY/s320/DSC_0120.JPG)
Do mięsa mielonego dodać jajko, cebulę, pokrojone nóżki pieczarek, otręby i przyprawy. Dokładnie wymieszać
![](https://2.bp.blogspot.com/-5gv-AfR0o0c/Tp2k81bdARI/AAAAAAAAA8o/0HuDeCevoDU/s320/DSC_0133.JPG)
Nadziane pieczarki przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać szczyptą ziół.
Czosnek pokroić w duże kawałki i wrzucić do naczynia. Wszystko podlac 4-5 łyżkami wody.
Piec w 180 st C 40-45 min
![](https://4.bp.blogspot.com/-Z5tWCaJS3mM/Tp2lUSf59ZI/AAAAAAAAA9A/_Yhr-6W6Mjk/s320/DSC_0160.JPG)
Po upieczeniu wyjąć pieczarki.
Sos, który powstał zmiksować (by rozdrobnić kawałki czosnku, można zgnieść widelcem)
![](https://3.bp.blogspot.com/-MPT411RldKM/Tp2lcCMBWyI/AAAAAAAAA9I/xRZ42NSxaLE/s320/DSC_0161.JPG)
Śmietanę , wodę i mąkę wymieszać i wlać do sosu. Zagotować, ciągle mieszając do czasu aż sos zgęstnieje.
![](https://3.bp.blogspot.com/-8b8od9Xv1TU/Tp2ljVjdtJI/AAAAAAAAA9Q/4xEUhoStZKs/s400/DSC_0165.JPG)
Polać sos po pieczarkach.
![](https://4.bp.blogspot.com/-xaLf-MZGhN4/Tp2lyi_SN5I/AAAAAAAAA9g/GfFgcWWSDpY/s640/DSC_0177.JPG)
![](https://2.bp.blogspot.com/-VqWzvBXkn5Y/Tp2mBCpjSvI/AAAAAAAAA9w/-J_HmfDf9yg/s640/DSC_0187.JPG)
Smacznego
Edyta
4 duże pieczarki
220g mielonego mięsa z indyka
1/4 średniej cebuli
1 jajko
szczypta ziół
1/2 łyżeczki kucharka
1 łyżka otrębów pszennych
2 ząbki czosnku
łyżka mąki kukurydzianej
2 łyżki wody
3 łyżki śmietany
WYKONANIE:
Z pieczarek wyciąć nóżki i pokroić w drobną kostkę. Cebule poszatkować.
Do mięsa mielonego dodać jajko, cebulę, pokrojone nóżki pieczarek, otręby i przyprawy. Dokładnie wymieszać
Nadziane pieczarki przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać szczyptą ziół.
Czosnek pokroić w duże kawałki i wrzucić do naczynia. Wszystko podlac 4-5 łyżkami wody.
Piec w 180 st C 40-45 min
Po upieczeniu wyjąć pieczarki.
Sos, który powstał zmiksować (by rozdrobnić kawałki czosnku, można zgnieść widelcem)
Śmietanę , wodę i mąkę wymieszać i wlać do sosu. Zagotować, ciągle mieszając do czasu aż sos zgęstnieje.
Polać sos po pieczarkach.
Smacznego
Edyta
Komentarze