Wątróbka

Dieta Weight Watches - PURPLE 6SP w jednej porcji


SKŁADNIKI  (3porcje)

650 g kurzych wątróbek
mała garść bazylii
mała garść natki pietruszki
2 ząbki czosnku
1 cebula
1 łyżeczka przyprawy ''Kucharek''
1/4 łyżeczki pieprzu
4 łyżki half fat creme fraishe

WYKONANIE:

Wątróbkę opłukać i osuszyć ręcznikami papierowymi. Obtoczyć w mące. Podsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu

 

Cebulę pokroić w pół plastry. Podsmażyć



Bazylię, pietruszkę i czosnek posiekać. Dorzucić do cebuli, posypać kucharkiem i pieprzem, wymieszać.

 


Dodać usmażone wątróbki oraz creme fraishe, wymieszać i smażyć ok 2-3 min.

 


Smacznego


Edyta 

Komentarze

Ania M pisze…
Tak jak nie przepadam za wątróbką to w twoim wykonaniu bym zjadła...wygląda apetycznia..az ślinka cieknie ...ślip....

Popularne posty