Wątróbka
Dieta Weight Watches - PURPLE 6SP w jednej porcji
SKŁADNIKI (3porcje)
650 g kurzych wątróbek
mała garść bazylii
mała garść natki pietruszki
2 ząbki czosnku
1 cebula
1 łyżeczka przyprawy ''Kucharek''
1/4 łyżeczki pieprzu
4 łyżki half fat creme fraishe
WYKONANIE:
SKŁADNIKI (3porcje)
650 g kurzych wątróbek
mała garść bazylii
mała garść natki pietruszki
2 ząbki czosnku
1 cebula
1 łyżeczka przyprawy ''Kucharek''
1/4 łyżeczki pieprzu
4 łyżki half fat creme fraishe
WYKONANIE:
Wątróbkę opłukać i osuszyć ręcznikami papierowymi. Obtoczyć w mące. Podsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu
![](https://4.bp.blogspot.com/-TZpFal-fjNs/UMks5Y40AiI/AAAAAAAAGIM/-6x1mbXL40s/s320/DSC_0009.JPG)
Cebulę pokroić w pół plastry. Podsmażyć
![](https://2.bp.blogspot.com/-q44OclmCizQ/UMktAl-RN-I/AAAAAAAAGIU/vLbQujcCu7k/s320/DSC_0011.JPG)
Bazylię, pietruszkę i czosnek posiekać. Dorzucić do cebuli, posypać kucharkiem i pieprzem, wymieszać.
![](https://4.bp.blogspot.com/-yig0Kj53DeE/UMktHyR8zUI/AAAAAAAAGIc/v_xaLlCiPuA/s320/DSC_0012.JPG)
![](https://1.bp.blogspot.com/-GhiIWq3rWsM/UMktQIhKJnI/AAAAAAAAGIk/-lliqhUqxQc/s320/DSC_0017.JPG)
Dodać usmażone wątróbki oraz creme fraishe, wymieszać i smażyć ok 2-3 min.
![](https://2.bp.blogspot.com/-11s11zDw35E/UMktczsrsvI/AAAAAAAAGI0/N407mHstvQY/s320/DSC_0020.JPG)
Smacznego
Cebulę pokroić w pół plastry. Podsmażyć
Bazylię, pietruszkę i czosnek posiekać. Dorzucić do cebuli, posypać kucharkiem i pieprzem, wymieszać.
Dodać usmażone wątróbki oraz creme fraishe, wymieszać i smażyć ok 2-3 min.
Smacznego
Edyta
Komentarze