Udka duszone

SKŁADNIKI:

500g udek (bez skóry i bez kości)
1/2 kostki mięsnej
50g pora
200ml wody
1 łyżeczka mieszanki przypraw: kucharek, chilli, imbir, szechuan)
3 trójkąciki serka topionego , light
1 łyżka mąki kukurydzianej
50ml śmietany double cream (kremówki)

WYKONANIE:

Kurczaka posypać przyprawami.



Podsmażyć z obu stron.

 

Udka przełożyć do naczynia żaroodpornego. Por pokroić w plastry i dorzucić do mięsa, dodać pół kostki mięsnej i dolać wodę.



Przykryć naczynie i gotować około pół godziny na wolnym ogniu. Mięso wyjąć, dodać serek topiony i zmiksować wszystko.

 

Wlać śmietanę wymieszaną z mąką i gotować kilka minut na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Włożyć mięso i dusić razem 5 min.



Gotowe.



 Smacznego
Edyta

Komentarze

Ania M pisze…
edzia!Ty to powinnaś wziąść udział w masterchefie ;-)
Edyta pisze…
Oj tam, oj tam :)Ania.. i co ja bym tam robiła? garnki zmywała? :)

Popularne posty