Mini pizza
SKŁADNIKI:
Spód do pizzy:
2 łyżki otrębów owsianych
1 czubata łyżka otrębów pszennych
1 jajko
5 łyżek mleka
5 łyżek wody (jeśli masa bardzo gęsta , dodać więcej wody)
Dodatki:
wędlina
ser mozzarella
cebula
duszone pieczarki
ilość dowolna
+ koncentrat pomidorowy
+ przyprawa do pizzy
WYKONANIE:
Składniki na spód do mini pizzy wymieszać.
![](https://2.bp.blogspot.com/-v3eRvr22gDo/Tr7Cj3B74lI/AAAAAAAACG8/ibPddl2coMQ/s320/DSC_0628.JPG)
Patelnię rozgrzać, spryskać olejem ( np takim: Tu Kliknij ) i wlać rozmieszane otręby.
![](https://3.bp.blogspot.com/-851mnTAOfN8/Tr7CpdFpSwI/AAAAAAAACHE/LqMMccc342Q/s320/DSC_629.JPG)
Smażyć na średnim ogniu kilka minut, aż góra sie zetnie, a spód sam będzie sie ''odklejał'' od patelni.
![](https://2.bp.blogspot.com/-qwjpc8Wjsg4/Tr7CvqBTq_I/AAAAAAAACHM/qrRn6Gid2eA/s320/DSC_0639.JPG)
Spód do pizzy:
2 łyżki otrębów owsianych
1 czubata łyżka otrębów pszennych
1 jajko
5 łyżek mleka
5 łyżek wody (jeśli masa bardzo gęsta , dodać więcej wody)
Dodatki:
wędlina
ser mozzarella
cebula
duszone pieczarki
ilość dowolna
+ koncentrat pomidorowy
+ przyprawa do pizzy
WYKONANIE:
Składniki na spód do mini pizzy wymieszać.
Patelnię rozgrzać, spryskać olejem ( np takim: Tu Kliknij ) i wlać rozmieszane otręby.
Smażyć na średnim ogniu kilka minut, aż góra sie zetnie, a spód sam będzie sie ''odklejał'' od patelni.
Ostrożnie przewrócić na drugą stronę i smażyć kolejne 2-3 min. Uważać przy przekładaniu, aby się nie rozwaliło ciasto, jest dość grube i ciężkie.
Komentarze